📖   Yleistä

Orrainpolku on yksi uusista lempi luontopoluistani sen monipuolisen luonnon, rauhallisuuden ja helppokulkuisuuden vuoksi.

En ole Orrainpolulla törmännyt vielä kovin moneen retkeilijään, vaikka Orrainpolku hieno luontopolku onkin.

Suomalainen sienimetsä ja sammalpeitto

📍   Osoite

Partakoskentie 1520, Savitaipale.

Suomenniemeltä päin tultaessa jatketaan tietä numero 409 suoraan, aina niin pitkään kunnes tie muuttuu hiekkatieksi.

Muutaman kilometrin jälkeen hiekkatietä pitkin ajettua tulee jyrkkä alamäki, jonka jälkeen tulee tieviitoilla merkitty parkkipaikka Orrainpolulle.

Parkkipaikalla on kymmenkunta autopaikkaa.

Mahtavia sieniä Orrainpolulla

💯   Haastavuus

Orrainpolulla on muutama jyrkkä nousu, kun reitti kulkee Luotolahden-vuorelle. Muuten reitti on mielestäni helppokulkuinen, hyvin tyypillinen luontopolku, jossa on ajoittain juurakkoista polkua, välillä pitkospuuta ja välillä tasaista metsäpolkua.

⌛   Pituus ja kesto

Orrainpolun kokonais pituus on noin 10 kilometriä, mutta reitin pystyy myös kulkemaan hieman lyhyempänä. Aikaa koko reitin kulkemiseen kuluu sellaisella reippaalla, mutta kuitenkin leppoisalla tepastelulla päältä 3 tuntia, riippuen miten pitkiä taukoja reitillä haluaa pitää.

🏠   Laavut

Orrainpolulla on kaksi laavua: toinen Onkilammella, johon pääsee suoraan partakoskentieltä, sekä toinen Kuolimo-järven rannalla. Molemmilla laavuilla on puuceet, sekä nuotiopaikat ja polttopuita. Laavuja ylläpitää Savitaipaleen kunta.

👀   Muuta huomioitavaa

Orrainpolkun luontopolku löytyy muun muossa Retkipaikka.fi -karttapalvelusta sekä Retkikartta.fi -palvelusta. Retkikartta.fi on uusi kätevä mobiiliystävällinen karttapalvelu, jota itse käytän usein retkillä, eteenkin jos reitistä ei ole fyysistä karttaa saatavilla, enkä ole reitillä aiemmin vieraillut.